Guide: Alternative motionsformer

At svede timevis i træningscenteret, eller at snøre løbeskoene og tage en tur i skoven, er ikke for alle. Det behøver det heldigvis heller ikke at være. Der findes nemlig et væld af alternative og sjove motionsformer, du kan kaste dig over i stedet.

Hop på trampolin

Hvem siger, trampoliner kun er for de mindste? At hoppe på trampolin er en glimrende form for motion. Ikke nok med, at du forbrænder en masse kalorier, mens du hopper, så er det også en rigtig sjov måde at fordrive tiden på. Der er gode muligheder for hele tiden at udvikle dine evner på trampolinen og lære nye tricks, som bare gør det endnu sjovere at dyrke motion på trampolinen.

Der findes også centre med trampoliner, hvor træningen er mere organiseret, eller hvor du kan hoppeløs, hvis ikke du har mulighed for at have en trampolin derhjemme. Enkelte træningscentre er også begyndt at tilbyde fitness på trampolin.

At hoppe på trampolin er også en glimrende måde at motionere sammen som familie, hvor der er sjov for alle størrelser og aldre. Pift træningen op ved at lave interne konkurrencer.

Geocaching i naturen

Hvem elsker ikke skattejagt? Geocaching er skattejagt for voksne. Alt du skal bruge er en smartphone og et par gode sko. Download den officielle app og opret en bruger, så er di i gang. Geocaching går i store træk ud på, at andre skattejægere i hele verden har gemt små skatte. De er tastet ind på det virtuelle kort og du kan finde dem. Jo flere skatte du finder, desto flere andre skatte og udfordringer, får du mulighed for at løse.

Med geocaching får du gået rigtig mange kilometer i din søgen efter de små poster, som andre spillere har gemt. Ofte findes de i naturskønne områder, på en bakketop eller ved en sø, og du får oplevet nye steder mens du forbrænder kalorier. Du kan geocache i hele verden. Det er derfor også en oplagt motionsform, når du rejser – Og samtidigt for du fundet unikke poster, du måske kun har mulighed for at tilføje til samlingen én gang i livet.

Motion med vand

Du kan godt vinke farvel til motionscentrets svedige træningsmaskiner. Pak dit badetøj og tag afsted til den lokale svømmehal. At motionere under vand er effektivt, men også utroligt skånsomt mod dine muskler og led. Derfor er motion under vand særligt effektivt for dig, der f.eks. lider af gigt eller overbelastningsskader. En tur i svømmehallen kan også være et sjovt afbræk i en eventuel genoptræning.

Du kan selvfølgelig bare selv svømme dig nogle baner, men mange svømmehaller tilbyder organiseret motion under vandet. Det kan være spinning under vand, vandaerobics, zumba, vandpolo og meget andet.

Gør de aktive timer i vandet til en familiebegivenhed ved at tage dine børn med. Så slår du to fluer med et smæk, og skal ikke have dårlig samvittighed over at prioritere tid til træning. Hvis du ikke er sikker på, at det er noget for dig, kan du prøve de forskellige former for motion i vand under DGI Swim Week hvert år.